Rijswijk

Rijswijk ligt tussen grote steden en wordt doorkruist door belangrijke verkeersassen, zowel over de weg, op het spoor als via snelfietsverbindingen. Rijswijk biedt banen die binnen korte tijd bereikbaar zijn voor mensen die buiten Rijswijk komen. De stad van internationaal recht, Nederlands hoogst aangeschreven technische universiteit met start-ups en bedrijvigheid, het grootste glastuinbouwgebied van Europa en het grootste Life Sciences cluster van Nederland zijn binnen handbereik; net als de mainports Schiphol Airport, de Rotterdamse haven en Rotterdam The Hague Airport. Daardoor hebben onze bedrijven een grote afzetmarkt, arbeidspotentieel, samenwerkingspartners en kennisinstellingen dichtbij.

Kortom waarom vestigen in Rijswijk?

  • In het hart van de Randstad aan de A4, A12 en A13;
  • Naast een uitstekende auto-bereikbaarheid een uitstekende OV-bereikbaarheid;
  • Ruimte om te ondernemen

Bedrijfscontactpunt:
T (070)3261991
bedrijfscontactpunt@rijswijk.nl

Ondernemen in Rijswijk

Plaspoelpolder

De Plaspoelpolder is het meest veelzijdige bedrijventerrein in de regio en tevens, met 126 hectare een van de grootste. Er zijn circa 680 bedrijven gevestigd: van kleine tot gerenommeerde bedrijven als European Patent Office, TUI, TNO, KIWA en Eurofins. Het gebied kan worden opgedeeld in vier deelgebieden: Kesslerpark en omgeving (voormalig Shell gebouw), het Middengebied, de Noordzijde en het Havenkwartier. De Plaspoelpolder ligt uitstekend: het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt direct aan de A4. 

Website

Broekpolder

Broekpolder is een gemengde werklocatie waar zowel kantoor- als bedrijfsfuncties aanwezig zijn. Broekpolder ligt in het noordoosten van Rijswijk, grenst aan kantorenlocatie Hoornwijck en is goed bereikbaar met een directe afslag naar de A4.

Hoornwijck

Hoornwijck is een kantorenlocatie in het noordoosten van Rijswijk dat de afgelopen 5 jaar flink gegroeid is qua werkgelegenheid en waar het vastgoed relatief jong is. Het gebied is goed bereikbaar met een directe afslag naar de A4.

Vrijenban

Vrijenban is een bedrijventerrein gelegen in het zuidoosten van Rijswijk dat zich met name kenmerkt door transportbedrijven. Het wordt ook wel vervoerscentrum Vrijenban genoemd. Het terrein is goed bereikbaar via de uitvalsweg A13.

Delftweg

Delftweg is een gemengd kleinschalig bedrijventerrein en kenmerkt zich door de aanwezigheid van industrie en zakelijke dienstverlening. Het terrein is goed bereikbaar via de uitvalsweg A13.

Zuidflank

Zuidflank is een kantorenlocatie in het zuidoosten van Rijswijk. Het gebied is goed bereikbaar door de directe ligging aan de A13.

Heulweg

Heulweg is een kleinschalig bedrijventerrein met gemengde bedrijvigheid als industrie, kleine bouwbedrijven en zakelijke diensten. 

’t Haantje

‘t Haantje is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Rijswijk Buiten. Het voormalig glastuingebied maakt plaats voor een nieuwe wijk met woningen, bedrijven en andere functies. ’t Haantje kent verschillende deelgebieden waar onder bedrijvenlocatie Comphaan. Dit deel kent 72 units en is in 2020 opgeleverd. Nu is de gemeente Rijswijk bezig met de verkoop van de naastgelegen kavel (H7). Deze heeft een omvang van ongeveer 2 hectare netto uitgeefbare grond. In de toekomst komen de deelgebieden H8 (met 1,5 hectare netto) en H9 (met 2 hectare netto) beschikbaar als ruimte voor bedrijfsruimte