Pijnacker-Nootdorp

Landelijk gelegen, maar met alle faciliteiten binnen handbereik. Dát is de kracht van Pijnacker-Nootdorp. De ideale ligging aan zowel de A12 als A13 is voor bedrijven van uiteenlopende branches doorslaggevend om te kiezen voor ondernemen en vestigen in Pijnacker-Nootdorp. Tel daarbij de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer (Randstadrail) op en de fraai aangelegde fietspaden voor de forens en het plaatje is compleet.

Pijnacker-Nootdorp telt 6 bedrijvenparken verspreid over de kernen Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. Toonaangevende ondernemingen opereren van hieruit niet alleen lokaal en regionaal, maar ook nationaal en zelfs wereldwijd. Daar is de gemeente Pijnacker-Nootdorp trots op. Ondernemers zijn betrokken en per bedrijvenpark verenigd. Door inzet van gezamenlijk parkmanagement worden zij optimaal ontzorgd. Alle bedrijvenparken zijn KVO (Keurmerk Veilig Ondernemen) gecertificeerd. Daarnaast beschikt Pijnacker-Nootdorp over een gemeente breed ondernemersfonds.

Duurzaamheid staat in Pijnacker-Nootdorp hoog in het vaandel, wat niet alleen blijkt uit de aanleg van nieuwe bedrijvenparken, maar ook uit de innoverende glastuinbouwbedrijven, koplopers op het gebied van aardwarmte. Bij de bouw van nieuwe panden is er bijzondere aandacht voor de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid, maar ook bestaande panden en bedrijvenparken gaan mee in deze transitie. Alle bedrijvenparken zijn verenigd in een ondernemersvereniging en hebben parkmanagement. Het accountteam Bedrijven van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp voorziet u graag van informatie:

Ondernemersloket
E: accountteam@pijnacker-nootdorp.nl

Waarom kiezen voor Pijnacker-Nootdorp?

  • Centraal gelegen t.o.v. Den Haag, Rotterdam, Delft en Zoetermeer
  • Uitstekende bereikbaarheid (A12, A13, N470)
  • Uitgebreid fietsnetwerk Den Haag-Rotterdam-Zoetermeer
  • Op steenworp afstand van Rotterdam/The Hague Airport
  • Goed georganiseerde bedrijvenparken
  • Parkmanagement
  • Duurzaamheid hoog in het vaandel
Ondernemen in Pijnacker-Nootdorp

Bedrijvenpark Heron

Op een uitstekende zichtlocatie, pal naast de A12 ligt het state-of-the-art bedrijvenpark Heron. De gunstige ligging maakt dat Heron perfect bereikbaar is voor autoverkeer. De naastgelegen Randstadrail is een uitkomst voor reizigers met openbaar vervoer en de doorgaande fietsroute van Den Haag naar Rotterdam is een pluspunt voor sportievelingen.

Heron is het meest recent ontwikkelde bedrijvenpark in Pijnacker-Nootdorp. Gerenommeerde (internationale) bedrijven hebben bewust gekozen om zich hier vestigen. Bedrijven uit de meest uiteenlopende branches, die innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, zoals OPCW ChemTech Centre, Fugro, Romynox, Voerman, Riverdale, Van Heugten Tours, Vistapaint en Van Gils automotive. Hun ambities sluiten aan bij die van bedrijvenpark Heron: de beste zijn en blijven innoveren.

Speerpunten bij de ontwikkeling van Heron zijn duurzaamheid, circulaire economie en sociaal ondernemen. Concrete voorbeelden? Zonnepanelen die 150 woningen van energie voorzien, Smart Grid energie-uitwisseling en energiezuinige verlichting zorgen dat de doelstelling om energie neutrale bedrijven te huisvesten reeds behaald is. Sommige bedrijven zijn zelfs energiepositief. De meest innovatieve technieken op het gebied van cameratoezicht garanderen topveiligheid op Heron.

Website

Bedrijvenpark Oostambacht

Bedrijvenpark Oostambacht ligt direct naast de A12 (afslag 5/Nootdorp) en is zodoende uitstekend bereikbaar voor autoverkeer. Reizigers met openbaar vervoer worden op hun wenken bediend met een eigen halte van de Randstad Rail in Nootdorp en station Ypenburg voor de treinverbinding Den Haag – Utrecht.

Lokale en regionaal opererende MKB bedrijven zijn hier gevestigd, zoals Tasseron Sensors & Controls, Hotel Van der Valk Den Haag-Nootdorp, ASN Autoschade Nootdorp, Sandedruk, Mooijman Accountants en Belastingadviseurs. Dit bedrijvenpark is circa 13 ha groot en bestaat uit 3 deelgebieden:
Oostambacht I als oudste gedeelte kleinschalig qua aantal bedrijfsruimten aangevuld met een aantal bedrijfswoningen.
Oostambacht II is van recenter datum en is met twee bedrijfsverzamelgebouwen van 18 units grootschaliger van opzet. Het geheel is gedeeltelijk omsloten door bedrijfswoningen.
Het Ovaal is gebouwd in een kenmerkende vorm en bevat bedrijfsruimten geflankeerd door twee losstaande bedrijfspanden.

Website

Bedrijvenpark De Boezem

Boezem Oost
Dicht bij de dorpskern van Pijnacker ligt bedrijvenpark Boezem Oost. Samen met het naastgelegen Boezem West vormt dit bedrijvenpark De Boezem. Om ondernemers zo goed mogelijk te faciliteren is een speciale verbindingsweg (Zijdeweg) aangelegd met een directe aanrijroute naar de N470. Hierdoor is de A13 op slechts 10 minuten afstand (afslag 10/Delft Zuid) en de A12 op een kwartier rijden (afslag 5). Een aanzienlijke tijdwinst. Rotterdam is hierdoor in 20 minuten bereikbaar. Met de Randstadrail (halte Pijnacker Centrum) is het bedrijvenpark goed te bereizen.
Boezem Oost telt 22 hectare en huisvest bedrijven uit uiteenlopende branches.

Boezem-West
Bedrijvenpark Boezem West ligt aan de Katwijkerlaan in Pijnacker richting Zoetermeer en vormt samen met Boezem West het bedrijvenpark De Boezem. Het bedrijvenpark Boezem West heeft een goede ontsluiting: zowel de A12 (afslag 5) als de A13 (afslag 10/Delft Zuid) zijn bereikbaar binnen 10 minuten. Via een speciaal aangelegde verbindingsweg (Zijdeweg) richting de N470 is een directe aanrijroute naar de snelwegen gecreëerd.

Op Boezem West zijn bedrijven gevestigd uit uiteenlopende branches zoals dienstverlening,(lichte) industrie en horeca. Een greep uit de bedrijven die op de Boezem gevestigd zijn, zijn OBS Groep, 247 Lasersnijden, L. van Vliet Vorkheftrucks, Impressed Print & Design, Peco Douwes, H.N. Post & Zonen, Vietech, VSVK en Verkeersschool Van Buuren.

Website

Bedrijvenpark Ruyven

Bedrijvenpark Ruyven is modern en ruim van opzet. Dé reden dat landelijk opererende bedrijven zoals Albert Heijn en Karwei, maar ook lokaal georiënteerde bedrijven voor deze locatie hebben gekozen.

Met een verzorgde en professionele uitstraling biedt Ruyven onderdak aan zo’n 75 bedrijven waaronder logistieke dienstverleners, groothandels en MKB-bedrijven. Deze bedrijven zijn onderling verenigd en worden op het gebied van beheer, kwaliteit en veiligheid ondersteund door hoogwaardig parkmanagement.

Het bedrijvenpark is centraal gelegen tussen Den Haag, Delft, Zoetermeer en Rotterdam. Direct vanaf afslag 10 van de A13 (Delft-Zuid/Ruyven) rijdt u via de N470 rechtstreeks in 5 minuten naar het bedrijvenpark toe. Voor reizigers met het openbaar vervoer is er een bushalte voor de deur. Luchthaven Rotterdam/The Hague Airport is op een steenworp afstand.

Website

Bedrijvenpark Delfpark

Op korte afstand van bedrijvenpark Ruyven in Delfgauw ligt het compacte bedrijvenpark Delfpark. Met de ideale ligging direct naast de A13 dé perfecte locatie voor (kleine MKB) ondernemers.

Delfpark bestaat uit 68 multifunctionele bedrijfsunits met op de begane grond een oppervlakte variërend van 50 tot 88 m². De aangrenzende woonwijk en de commerciële activiteiten in het goed onderhouden Delfpark gaan uitstekend samen. De 103 bedrijven kent bekende namen als Anytime Fitness, beroepsopleidingscentrum GO College en Monkey Town. Daarnaast zijn kleinere ondernemingen ondergebracht in nette bedrijf units. Delfpark kent een vereniging van eigenaren.

Neem voor meer informatie contact op met accountteam@pijnacker-nootdorp.nl