Ondernemersklimaat

In uw zoektocht naar een nieuwe bedrijfslocatie wilt u zoveel mogelijk kennis en informatie verzamelen over het ondernemersklimaat als mogelijk. Businesspark Haaglanden kan u daarbij helpen. Waarom kiest u voor onze regio om uw bedrijf te vestigen? De regio Haaglanden is strategisch gelegen aan diverse Rijkswegen en nabij internationale (lucht)havens. U vindt hier een grote afzetmarkt in een groeiregio. Tevens is passend personeel eenvoudig beschikbaar.

Groeiregio met grote (regionale) afzetmarkt

Over de afgelopen 10 jaar is de bevolking in de regio Haaglanden met 15% gestegen. En de komende 10 jaar zal dit ook zo blijven, met een woningbouw opgave van 40.000 woningen. Als ondernemer vindt u hier direct een afzetmarkt voor uw producten.

Beschikbaarheid van kennis en personeel

In de regio zijn diverse grote opleidingsinstituten gevestigd, zoals de TU Delft, ROC Modriaan, de Haagse Hogeschool, InHolland en een depance van de Universiteit Leiden in Den Haag. Er is zodoende voldoende passend personeel te vinden, zowel hoger als lager opgeleid.
Daarnaast is er ook specifieke en innovatie kennis beschikbaar in de regiodoor de aanwezigheid van verschillende kennisinstituten zoals onder andere TNO, Innovation Quarter en Rijswijk Centre for Sustainable Geo-energy (RCSG).

Bereikbaar van de regio

De regio Haaglanden wordt ontsloten door de Rijkswegen A4, A12 en A13. Via deze wegen bent u snel bij de luchthavens van Amsterdam en Rotterdam- Den Haag of in de haven van Rotterdam. Maar ook met het openbaar vervoer kunt u zich snel en eenvoudig door regio bewegen. Internationaal ondernemen wordt hierdoor nog veel eenvoudiger, de wereld ligt letterlijk binnen handbereik. Wij zien dat ook door de vele internationale bedrijven die gevestigd zijn in onze regio.
Tevens werken wij nauw samen met de landelijke overheid, provincie en ondernemers om de regio bereikbaar te houden.